Camping La Forêt is gelegen in Saint-Jean-de-Monts in de Vendée, een gebied rijk aan landschappen en geschiedenis.

Met een van het hoogste aantal uren zonneschijn in Frankrijk (2300 uur/jaar) heeft het zijn naam “Côte de Lumière” (Lichtkust) niet gestolen. Het klimaat is er dus heerlijk en voorts haal je alles uit je vakantie dankzij de natuurlijke rijkdom van de ongerepte kustlijn, de fijnzandstranden en dennenbossen, het moerasgebied op de grens van Bretagne en de Vendée dat bekend staat als Le Marô, het ecomuseum, en het wallenlandschap.

Ontdek de streek van Saint-Jean-de-Monts, parel van de Lichtkust

Camping La Forêt ligt aan de rand van het bos van Pays de Monts.

Saint-Jean-de-Monts is echt een speelterrein vol sensaties:

  • Leef romantisch en poëtisch bij zonsondergang op het strand van Saint-Jean-de-Monts
  • Ervaar het zeewater en zijn weldoend effect op lichaam en geest
  • Deel in het plezier van je kinderen die een wereld vol ridders en kastelen verzinnen op het strand. Stedelijk of ongerept: de keuze is aan jou.
  • Ervaar de snelheid van een zeilwagen die in volle vaart over het natte strand raast
  • Ervaar het dennenbos, zijn geur en zijn voetgangers- en fietserspaden. In deze wereld van groen en mysterie, dennen en loofbomen, kom je misschien een vierpotige bewoner tegen die heel erg geïnteresseerd is in je picknick.

Ervaar het moeras ’s nachts tijdens een kanotocht op de zijkanalen. De moerassen zijn de perfecte plek voor wandelingen in het groen en om één te worden
 met Moeder Natuur. Of breng een bezoekje aan de eilanden Noirmoutier, Yeu en Saint-Gilles-Croix-de-Vie, of aan de Corniche Vendéenne of de Passage du Gois: je vindt ze allemaal op minder dan een uur rijden.

Op een steenworp van de camping: unieke natuurgebieden

De camping is ideaal gelegen aan de kust van de Vendée en biedt direct toegang tot de natuurgebieden die de streek van Saint-Jean-de-Monts zo rijk maken.

De uitgestrekte natuurgebieden van de Vendée zijn een heus schouwspel. Het zijn vijf immense werelden-op-zich die op je wachten: de oceaan, het strand, de duinen, het dennenbos en het moeras. Als ware kameleons veranderen ze naargelang het seizoen van kleding, kleuren en stemming. Elke periode is een wedergeboorte waar je bij kunt zijn en door gegrepen worden.
 Ga niet terug naar huis zonder de schoonheid te ervaren van een tocht over blauw en gouden water op een zomeravond. Ja, je loopt op water. Ja, je loopt op de 400 meter lange verlichte pier.

En nu je toch zo goed bezig bent, waarom het daarbij laten? Huur ter plekke een fiets en rijd door de zoutpannen en langs de zoutroute en spot de zeldzame vogels. Zet koers naar de eilanden van de Vendée, met ongerepte landschappen die je compleet laten veranderen van omgeving. Wandel over de “Corniche Vendéenne” (uitstekend gedeelte van de kliffen) om de oceaan te bewonderen vanaf de top!

Een ideale locatie op het kruispunt van drie bijzondere plekken

Breng een bezoek aan Noirmoutier

Op minder dan een half uur fietsen en 10 minuten met de auto is de brug bij Noirmoutier de perfecte manier om het eiland te ontdekken dat ook bekend staat als het Mimosa-eiland. Met zijn zoutpannen,

duinen en  steeneikenbossen heeft het eiland een aantal prachtige wandelingen voor je in petto. Bij eb kun je het bereiken via de roemrijke doorgang van Gois!

Een dag op het eiland Yeu

Het Ile d’Yeu, tegenover de camping, staat bekend als een van de mooiste eilanden van Frankrijk en is dus een must-mee voor toeristen in de Vendée. Stap aan boord in de haven van Fromentine of die van Saint-Gilles-Croix-de-Vie (op slechts 20 minuten) om de natuurlijke schoonheid van het eiland te verkennen en duik in de geschiedenis van deze uitzonderlijke plek. Bezoek de dorpen, het prehistorische erfgoed en de middeleeuwse restanten!

Wandeltocht in Les Sables-d 'Olonne

Plan tijdens je vakantie op een camping aan de Lichtkust een dag in Les Sables d’Olonne, een iconische badplaats aan de kust van de Vendée en de starthaven voor de prestigieuze zeilwedstrijd Vendée Globe. Maak een wandeling door de pittoreske wijk Île Penotte, met haar met schelpen versierde huizen, wandel langs de haven en geniet van de fijnzandstranden!

Culturele uitjes om je vakantie te verrijken

Ontdek de geschiedenis en het erfgoed van de Vendée tijdens fascinerende uitstapjes op luttele minuten van de camping. In Notre-Dame-de-Monts nodigt Biotopia je uit op

een ludieke wetenschappelijke tentoonstelling van 170 m² rond het thema maritiem natuurlijk erfgoed. In Saint-Jean-de-Monts biedt het digitale museum Micro-Folie een

immersieve ervaring rond de grote meesterwerken uit de Franse nationale musea. In het ecomuseum Le Daviaud in La-Barre-de-Monts kom je alles te weten over het leven in de moerassen van de Vendée via een traject in en rondom het museumgebouw.

Uitstapjes met het gezin om de Vendée te verkennen

Gezinnen kunnen het erfgoed van de Vendée ontdekken via leuke uitstapjes die toegankelijk zijn voor alle leeftijden. In Brétignolles-sur-Mer neemt het themapark Vendée Miniature bezoekers mee op een immersieve tijdreis terug naar 1900, naar het dagelijks leven van de mensen van de Vendée. In Notre-Dame-de-Monts is de Jardin du vent een poëtische en leerrijke plek met  veel animaties. Op het eiland Noirmoutier kunnen jong en oud zich vergapen aan het Île aux Papillons, een tropische kas met honderden kleurrijke diersoorten.

En om deze mooie verkenningen compleet te maken: wat is er beter dan allerlei activiteiten uit te proberen in de Vendée? Met alle gezinsactiviteiten, sport, topgastronomie (yummie, die beroemde brioche uit de Vendée!) en grote culturele evenementen, zul je je niet snel vervelen tijdens je verblijf op camping La Forêt!