Welkom op een 100% autovrije camping

Camping La Forêt is ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar een waarlijk rustige vakantie, dicht bij de zee, het bos, en wandel- en fietspaden. De camping is 100% autovrij, en even ongerept als uniek. Camping la Forêt is de eerste camping in de Vendée die werd erkend met het Green Key-label en als 100% autovrij.

Het is de perfecte plek om te ontspannen als gezin of stel, met vrienden of collega’s, in een omgeving die niet alleen natuurpracht biedt maar ook dynamisch, sportief encultureel is

 Er is privéparkeergelegenheid op het terrein, en ook een laadstation voor elektrische auto’s.

Want inderdaad: op camping La Forêt in de Vendée is aan alles gedacht voor je gemoedsrust en je comfort, maar ook voor het behoud van de toeristische streek waar je te gast bent.

Milieuvriendelijke ruimtes

Een ongerepte setting

Camping La Forêt zet zich al jaren in voor duurzaam toerisme.

Het Green Key-label wijst erop dat je je vakantie doorbrengt op een plek die er alles aan doet opdat ecologie geen hinder zou, maar net bijdraagt aan het welzijn van jou en je geliefden — en ook nog eens kostenbesparend is.

Op het aangelegde terrein met meer dan 70 soorten bomen en hagen, ontworpen door architect Erwan Dessberg, krijg je het gevoel van in een natuurlijke groene omgeving te zijn met privépercelen — heel anders dan op andere campings in de streek.

Camping La Forêt, een echt ecosysteem op zich geprangd twee andere ecosystemen, is een toevluchtsoord voor vele diersoorten en heeft zorgvuldig geplande bloeiperioden waardoor je in elk seizoen nieuwe kleuren kunt ontdekken.

Met zijn ligging tussen zee en bos kun je nabij Camping La Forêt een hele wereld van beschermde gebieden ontdekken, van het bos tot het uitgestrekte beschermde duingebied en de prachtige moerassen op de grens van Bretagne en de Vendée met hun rijke flora en fauna. Wat we je ook van harte kunnen aanraden, is een bezoek aan onder andere het Ecomuseum van Daviaud, Biotopia en de zoutroute [À voir].

In onze ontspanningsruimte hebben we voor de echte ecofanaten boeken over de plaatselijke flora en fauna. We kunnen je ook in contact brengen met lokale gidsen.

Als je het liever rustig aan doet, kun je ook gewoon genieten van de omgeving, die ideaal is voor verpozing en ontspanning …

Milieuvriendelijke accommodaties

Het verhuurpark is er één van de nieuwste generatie en heeft “op maat gemaakte” villa’s. Deze passen zich welbewust in het landschap in en zijn 100% ecologisch ontworpen.  Onze villa’s en stacaravans, met terrassen en zonder inkijk voor de privacy van onze bezoekers, zijn milieuvriendelijk en ISO 14001 (MH) gecertificeerd.

Hun afgelegen ligging en ergonomisch design maken ze ideaal voor een verblijf van april tot september.

Een ideale ligging aan de kust van de Vendée

Camping La Forêt in Saint-Jean-de-Monts, met zijn viersterrencomfort, is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een ontspannen vakantie in een groene, natuurlijke en comfortabele omgeving.

Ons domein ligt aan de rand van het Pays de Monts-bos, met directe toegang tot het strand van Ponts d’Yeu (tegenover île d’Yeu). Het staat bekend om zijn hartelijke sfeer en de ideale locatie voor het ontdekken van de regio en de vele activiteiten.

Camping La Forêt is uitgerust met een zwembad en een verwarmd peuterbad [Espace aquatique] (van mei tot september) op het zuiden. Je kunt ontspannen op de vele ligstoelen terwijl je een oogje houdt op je jonge kinderen of geniet van het uitzicht op het bos.

Het sanitaire gebouw met individuele cabines en biedt topcomfort. Zelfs de meest veeleisende kampeerders zullen tevreden zijn over.
De camping wordt dag en nacht bewaakt en de manier waarop deze is aangelegd brengt gemoedsrust aan alle gezinnen, met of zonder kinderen… Er is een volledig uitgeruste eerstehulpverlener (EHBO-kit en defibrillator) aanwezig op de site.

In ieders belang is het verboden om tussen 23.00 en 8.00 uur lawaai te maken. Dit punt van het reglement is erg belangrijk.

Door de omvang van de site (40 huuraccommodaties) (pdf-plattegrond van de camping) is de service heel persoonlijk en hartelijk, maar nooit opdringerig.

Je zult het intieme karakter van elk van onze percelen waarderen.

Het ecologische engagement van onze camping

Camping La Forêt voert al enkele jaren een beleid van duurzame ontwikkeling en energiebesparing:

  • label “geëngageerd voor een duurzame bestemming”
  • zonneverwarming van zwembad en receptie
  • ecologisch ontworpen accommodaties, ISO 14001-gecertifieerd
  • recyclebare elektrische behuizingen en apparatuur
  • waterbesparing door regenwaterrecyclingsysteem
  • watertoevoer via spaarkraan en -douche van “Presto” en waterbespaarder van “Ecoperl” (goedgekeurd door het WWF)
  • verwarmingssystemen voor zwembaden en spa lucht/water-warmtepompen en thermische zonne-energiesystemen
  • respect voor het milieu door het gebruik van fytosanitaire producten die zijn goedgekeurd door het ministerie van Landbouw en Milieu
  • selectief sorteren van afval
  • een beperkt gehouden aantal stacaravans en villa’s, die zijn geïntegreerd in het landschap
  • een park beplant met bomen en bloemen van meer dan vijftig verschillende soorten en winnaar van de wedstrijd “Parcs et paysages de vos communes” (“Parken en landschappen van je gemeenten”)
  • educatief display voor gebruikers
  • aanbod voor het verkennen van het lokaal erfgoed, meer bepaald de natuur
  • implementatie van een milieukwaliteitshandvest in 2007 (Green Key-label)
  • een milieuaudit uitgevoerd door de gespecialiseerde firma Socotec

Camping met Green Key-label in Saint-Jean-de-Monts

Camping La Forêt in Saint-Jean-de-Monts ligt op een weelderig groen domein van 1 hectare, waarop zo’n honderd verschillende boomsoorten en heggen op harmonieuze wijze samenkomen. De camping biedt viersterrencomfort en wordt als referentie vermeld in tal van reisgidsen. Hij biedt je alle comfort om diepgaand te ontspannen in een echt gezinsvriendelijke en ecologische omgeving met het GREENKEY-label.

We zijn inderdaad een van de eerste campings in de Vendée die het Green Key-label behaalden, en dat al in 2011.

Dit label getuigt van een volgehouden engagement voor het respecteren van onze streek: de Vendée. Geniet van de relaxte levenswijze van een duurzame kampeervakantie in Saint-Jean-de-Monts, in een meer gezonde en natuurlijke omgeving. Maak gebruik van een reeks verantwoorde vrijetijdsactiviteiten en ontdek de ziel van de Vendée via haar mensen: ambachtslieden, producenten, gidsen en inwoners.